Dalam Hati Manusia Ada Kesedihan Dan Kesedihan Itu Tidak Akan Hilang Kecuali Seronok Mengenal Allah

Kordial Jambu Batu Merah


Jambu Biji (Guava Psedium) tumbuh di Malaysia dan di negara-negaraAsia Tenggara yang lain sehingga ke Asia Selatan, India dan Sri Lanka. Tumbuhan ini adalah daripada jenis perdu, batang keras dan memiliki banyak ranting.

Nama Saintifik : Guajava Psideum, Jambu Batu / Jambu Batu Merah (Malaysia), Jambu Biji (Indonesia).

Khasiat : Merawat Diabetis, Cirit-birit, Angin, Tak Lawas Kencing, Masalah Usus, Radang Usus, Penyakit Kulit, Luka Baru dan Ulcer.

Komposisi Kimia : Karbihidrat, Vitamin A, B1, C, Kalsium, Fosforus, Besi, Protein dan Air.

HPA telah menggunakan Jambu Biji jenis merah di dalam produk Kordial Jambu Batu. Diperbuat daripada Jambu Batu Merah segar terpilih yang bermutu tinggi. Ia adalah minuman segar, enak, berkhasiat tanpa pewarna tiruan. Baik untuk kesihatan seisi keluarga.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 15
Sabah & Sarawak: 18

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 12
Sabah & Sarawak: 15

Nilai Mata (NM): 4

0 comments:

Post a Comment

Sekapur Sireh ...

Assalamu'alaikum wbt,

Para Pengunjung Yang Dirahmati Allah,

Minta maaf kerana telah lama tidak update blog ini..

segala info lanjut berkenaan produk2 HPA dan seumpamanya boleh la berkunjung ke pautan berikut :

HPA Latest News: http://duniaherbahpa.com/

Atau hubungi En Redza : 0193093956 (peneraju duniaherbahpa.com)

Atau Stokis HPA Seksyen 4 Bangi (Kak Yam) : 0122992640 (stokis aktif yang saya selalu beli barang kt dia)

Jika masih belum mendaftar sebagai ahli HPA tetapi berminat untuk membeli produk2 HPA, anda boleh menggunakan no ahli dan nama saya (575442.MY01 Fazilah Jamaludin) semasa membuat pembelian atau no ahli dan nama ahli yang disenaraikan dalam page ini, sila klik ye -> (senarai no ahli dan nama ahli) . Anda akan diberi harga ahli semasa membuat pembelian nanti.

Rasanya setakat ini sahaja yang ingin dimaklumkan kepada pengunjung. Terima kasih atas kunjungan. Mohon maaf sekali lagi kerana tidak lagi meng "update" blog ini. walaupun tak brp nk update blog ni, saya tetap menyokong produk2 ini, regular customer kepada Kak Yam tau :) ! Especially kopi... Jom sokong produk Muslim setakat mana yang kita mampu kita cuba ya! Moga-moga Allah redha :)

Wassalam ...

Nota : Segala info berkenaan produk2 HPA dan seumpamanya yang ada dalam blog ini mungkin telah outdated ya.. Jadi untuk info lanjut boleh hubungi En Redza atau Kak Yam ..